Spanning aan de Singel in Amsterdam
Spanning aan de Singel in Amsterdam

Spanning aan de Singel in Amsterdam

bVision & Photography

Het trafohuisje deze week staat in Amsterdam en is gespot door Bertie van haar weblog Bertiebo Het staat aan de Singel in Amsterdam en heeft als voornaamste kenmerk, uit mooi metselwerk opgetrokken wanden. Nog niet vaak waargenomen bij trafohuisjes. En uiteraard een schitterende gelegen plaats daarbij het water.

bVision & Photography

Op de achtergrond zien we aan de overkant van het water de koepelkerk aan de Singel/Kattengat. Een zeer kenmerkend gebouw in Amsterdam. Voorheen een door architect Adriaan Dortsman ontworpen Lutherse Kerk, maar inmiddels omgebouwd tot hotel. In de koepelkerk heeft men diverse zalen voor o.a. conferenties en vergaderingen. weet u overigens waarom dit een koepelkerk is en niet een kerk met een toren… Heel eenvoudig, omdat het de lutheranen verboden werd een kerktoren te bouwen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.