Spannung in Süsterseel
Spannung in Süsterseel

Spannung in Süsterseel

bVision & Photography

Zo af en toe mag ik zelf ook nog wel eens een huisje plaatsen, zoals dit ingebouwde huisje in Süsterseel, net over de grens met Duitsland. Süsterseel is bij de mensen uit de oostelijke mijnstreek vooral bekend als een plaats waar je goedkoop kunt tanken. Maar er is uiteraard meer, zoals dit toch wel merkwaardige trafohuisje

bVision & Photography

Maar dat doet verder uiteraard niets af aan deze toch wel Oostenrijks aandoende woning waarin dit huisje volledig is opgenomen. Dat zie je hier toch vrijwel nergens, of het moeten zakelijke panden zijn met een eigen 10 kV voorziening. Het is dat je oog toevallig op het schildje met “Hochspannung Lebensgefahr” valt, anders rijdt je er zo aan voorbij.

bVision & Photography

Als je van Sittard binnendoor via Duitsland naar Jabeek rijdt, kom je naast een paar Tankstations, door Süsterseel. Süsterseel behoorde in de middeleeuwen tot het Ambt Born van het Hertogdom Gulik. Het patronaatsrecht van de Sint-Hubertuskerk was in handen van de Heren van Valkenburg. In 1815 kwam het aan Pruisen, later Duitsland, maar tussen 1949 en 1963 behoorde het dorp tot het Nederlands drostambt Tudderen. Op 1 juli 1969 werd het dorp aan gemeente Selfkant toegevoegd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.